Κατασκευές Αλουμινίου και Inox σε Επίπεδο Μελέτης, Κατασκευής και Τοποθέτησης.
Slider

Καλώς Ήρθατε

Η εταιρία DIMMETAL σας καλωσορίζει στην δυναμική της και πλήρως περιεκτική ιστοσελίδα. Με γνώμονα την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των πελατών της σε θέματα που αφορούν νέες τεχνολογίες στον χώρο των κουφωμάτων, προϊόντα αλλά και σύγχρονες εφαρμογές, η εταιρία μέσω της ιστοσελίδας της, προτρέπει τον χρήστη να ενημερωθεί και να εξερευνήσει την πλήρη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει.

Δείτε Περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Το Όραμα της DIMMETAL είναι να παραμείνει πρότυπο μονάδας κατασκευής και τοποθέτησης κουφωμάτων αλουμινίου και σιδηροκατασκευών, διατηρώντας και βελτιώνοντας την εμπιστοσύνη των πελατών της.

Βασικοί Στόχοι της DIMMETAL είναι η συνεχής βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών της δια μέσου της χρήσης νέων τεχνολογιών και καινοτομιών, της βελτιστοποίησης των διεργασιών της, της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της και της συνεχούς βελτίωσης των σχέσεων με τους προμηθευτές της.

Οι Βασικοί Άξονες Στρατηγικής της Εταιρείας είναι:

 • Η κατασκευή προϊόντων κατόπιν αιτήματος πελατών με τρόπο που να διασφαλίζεται ότι είναι κατάλληλα για τον σκοπό που ζητούνται.
 • Η έγκαιρη παροχή των διαφόρων υπηρεσιών υποστήριξης προς τους πελάτες της.
 • Η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση όλου του προσωπικού της Εταιρείας.
 • Η παροχή όλων των απαιτουμένων πόρων έτσι ώστε το σύστημα ποιότητας να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Η Διοίκηση έχει θέσει στόχους ποιότητας σε διάφορα επίπεδα. Οι βασικοί στόχοι που σχετίζονται με την διασφάλιση και την συνεχή βελτίωση του υπάρχοντος συστήματος είναι:

 • Η συνεχής παρακολούθηση του συστήματος μέσω εντύπων και εσωτερικών επιθεωρήσεων για τον εντοπισμό δυσλειτουργιών ή μη συμμορφώσεων.
 • Η δυνατότητα άμεσων επεμβάσεων για διορθώσεις ή βελτιώσεις σε περιπτώσεις λαθών.
 • Ο εντοπισμός των κρισίμων σημείων ελέγχου στο σύστημα για την πρόληψη λαθών.

Οι στόχοι ποιότητας που σχετίζονται με τα παραγόμενα προϊόντα είναι:

 • Η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση των μεθόδων αξιολόγησης, των ελέγχων ποιότητας και του σωστού προγραμματισμού.
 • Η αγορά εξοπλισμού ελέγχου νέας τεχνολογίας, προκειμένου να γίνεται συστηματικότερος έλεγχος ποιότητας των κατασκευαζόμενων προϊόντων.

Είναι ευθύνη όλων των στελεχών της εταιρείας η προώθηση της πολιτικής ποιότητας καθώς και η εξασφάλιση ότι η πολιτική αυτή είναι κατανοητή, εφαρμόζεται και διατηρείται. Όλο το προσωπικό, ανεξάρτητα θέσης, συνεισφέρει στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας.

Οι προδιαγραφές και τα κριτήρια ποιότητας που εφαρμόζονται από την επιχείρηση καθώς και η συμμόρφωση στις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις της, διασφαλίζονται με την εφαρμογή κατάλληλου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας του οποίου οι αρχές αναφέρονται στο Εγχειρίδιο Διαχείρισης Ποιότητας, το οποίο συμμορφώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις του προτύπου ΙSO 9001:2015.

Όλα τα θέματα ποιότητας αντιμετωπίζονται από το Τμήμα Διαχείρισης Ποιότητας, με υπευθυνότητα και ανεξαρτησία, κατόπιν εκχώρησης της σχετικής αρμοδιότητας από την Ανώτατη Διοίκηση.

Το Σύστημα Ποιότητας της Εταιρείας υποστηρίζεται από την πλήρη δέσμευση της Διοίκησης στα ιδανικά της Ποιότητας και στην όσο το δυνατόν πληρέστερη ικανοποίηση των αιτημάτων και των προσδοκιών των πελατών για την ποιότητα και αξιοπιστία των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Γενικός Διευθυντής
Δημήτριος Παν. Μανέτας

12

Πιστοποιήσεις

18

Χρόνια Εμπειρίας

75

Συνεργασίες

1870

Ολοκληρωμένα Έργα

Είπαν για εμάς

Με βοήθησε πάρα πολύ στην αίτηση μου για το Εξοικονομώ κατοίκον! Δωρεάν αίτηση προσφοράς στις υπηρεσίες του, γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη!!!
Μπαντούσης, Άρτα,
Καλός στην δουλειά του δε λέω αλλά λίγο τσιμπημένες οι τιμές. Για την ποιότητα της εργασίας όμως δεν έχω παράπονο.
Βαγγέλης, Ήλιον,
Πολύ καλή οικογενειακή επιχείρηση με καλές τιμές και πάνω από όλα ποιότητα. Άψογοι συνεργάτες.
Mantw, Neos Kosmos,
Εξαιρετική συνεργασία, άψογη εξυπηρέτηση και πολύ καλές τιμες! Τους συστήνω ανεπιφύλακτα!
Kiriakoula,
Μέσα στον πρώτο χρόνο είχα κάνει απόσβεση κόστους και τώρα έχω ρίξει το κόστος θέρμανσης κάτω από το μισό.
Μάνος, Ίλιον,
Εξαιρετική δουλειά! Τα παιδιά εργάστηκαν χωρίς να τους καταλάβουμε στο χώρο. Πρόσεξαν το σπίτι, δεν έγινε καμία ζημιά, μέχρι και χαρτόνια έβαλαν στο πάτωμα για να ακουμπήσουν τα εργαλεία τους και να μην λερώσουν! Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα και σίγουρα θα τους προτιμήσω για ότι καινούργιο προκύψει στο μέλλον!!!
Maria Κ.,
Η σχέση ποιότητας-τιμής είναι πάρα πολύ καλή. Σε καιρούς κρίσης έκανα την έρευνα αγοράς μου και τελικά δικαιώθηκα από την επιλογή μου καθώς πλήρωσα πολύ λίγα σε σχέση με το αποτέλεσμα.
Γιάννης, Πειραιάς,
Έκανα μεγάλη έρευνα αγοράς και τελικά μετά από σύσταση έκλεισα με τον Κ. Μανέτα ,την Dimmetal . Ή τιμή δεν ήταν από τις φθηνότερες και στην αρχή είχα ενδοιασμούς μετά το τέλος της εργασίας τους ώμος έμεινα κατά ενθουσιασμένη. Θα τον συστήνω ανεπιφύλακτα σε δουλειά , βέβαια οι τιμές του είναι λίγο υψηλές αλλά τελικά τα αξίζει γιατί έχει υψηλά στάνταρ στο σύνολο της δουλειάς του.
Αναστασία,
Η δουλεία του και η ποιότητά του ασυναγώνιστες . Δεν κάνει οικονομία στις κατασκευές του και βάζει επιπλέον υλικά χωρίς να ρωτήσει . Προσωπικά μου έβαλε στα κουφώματα τζάμια βιτρό, κλειδώματα ασφαλείας και τριπλές κλειδαριές , έξω από τα συμφωνηθέντα. Δημήτρη να σε έχει πάντα καλά ο θεός.
Γιάννα, Ηλιούπολη
Μου εχουν συστηση τον Κο Μανέτα με πολυ καλά λόγια αλλά οι τιμές είναι υψηλές και δεν ξέρω τι να κανω.
Αγγελική, Πετράλωνα,
Στην πολυκατοικία που μένω (ενοικιάστρια) η εταιρία του κου Δημήτρη άλλαξε την κεντρική εξώπορτα με πόρτα ασφαλείας και επίσης έβαλαν κάγκελα ασφαλείας στα παράθυρα του κλιμακοστασίου. Η δουλειά τους ήταν πάρα πολύ καλή και με κάνει να νοιώθω ασφάλεια. Την τιμή δεν τη γνωρίζω καθόλου, την κανόνισαν με τον ιδιοκτήτη και τους διαχειριστές. Επίσης δεν άφησαν ούτε σκονίτσα μετά τη δουλειά τους, καθάρισαν και το κλιμακοστάσιο και τον χώρο της εξώπορτας.
Μαρία, Κερατσίνι,
Τα κουφώματα πολύ καλά . Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά όλοι . Πλέον είναι από τις πρώτες προτιμήσεις μου για κατασκευές και θα το διαφημίζω. Ευχαριστώ Μαγδαληνή.
ΜΑΓΔΑ ΤΟΜΠΑΖΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ,

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΔΩΡΟ;
ΝΑΙ!!!

Η DIMMETAL για μια ακόμη φορά ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ προσφέροντας ένα ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ σε κάθε ολοκληρωμένο έργο, είτε για αντικατάσταση κουφωμάτων, είτε για δεόδμητη κατοικία.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ->

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΩΡΟ;
ΠΑΛΙ ΝΑΙ!!!

Η DIMMETAL σας προσφέρει εναλλακτικά δώρο ένα πρόγραµµα ασφάλισης κατοικίας "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΕΓΗΣ" για να ασφαλίσετε το σπίτι σας!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ->
Συνοπτική περιγραφή του προγράμματος

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (Ε.Π.Αν.Ε.Κ.) και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) Περιφερειών Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, του ΕΣΠΑ 2014-2020, με δικαιούχο του προγράμματος την ΕΤΕΑΝ ΑΕ. 

Βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε να ενταχθεί η κατοικία σας στο Πρόγραμμα είναι να:

 • Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.
 • Υφίσταται νόμιμα, δηλαδή φέρει οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο.
 • Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), το οποίο έχει εκδοθεί μετά την 26/11/2017, σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.
 • Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχετε εφόσον:

 1. διατηρείτε δικαίωμα κυριότητας *(πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία.
 2. πληροίτε τα εισοδηματικά κριτήρια των κάτωθι κατηγοριών

Ως εισόδημα λαμβάνεται το «εισόδημα επιβολής εισφοράς» του τμήματος Γ2 «Εκκ. Ειδ. Εισφοράς Αλληλ.» του εκκαθαριστικού σημειώματος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

 

*Στην περίπτωση που η επιλέξιμη κατοικία είναι ενοικιαζόμενη, τότε δικαίωμα συμμετοχής έχει μόνο ο πλήρης κύριος και ο επικαρπωτής του ακινήτου

Οι παρεμβάσεις που είναι επιλέξιμες από το Πρόγραμμα ανήκουν στις κάτωθι κατηγορίες:

 1.  Αντικατάσταση κουφωμάτων 

 2.  Τοποθέτηση /αναβάθμιση θερμομόνωσης

 3.  Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης

 4.  Σύστημα ΖΝΧ με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)


Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων ανά αίτηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 €/τ.μ, με μέγιστο κόστος τις 25.000€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Παρέχεται η δυνατότητα συνδυασμού επιχορήγησης, δανεισμού ή/και ιδίων κεφαλαίων προκειμένου να καλύψετε το κόστος των απαιτούμενων παρεμβάσεων.

Γιατί να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον II»

Με το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ»:

  • αναβαθμίζετε την κύρια κατοικία σας,
  • εξοικονομείτε ενέργεια και χρήματα
  • συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος

Επιπλέον απολαμβάνετε:

 1.  Δάνειο με προνομιακούς όρους
  • 100% επιδότηση επιτοκίου για όλη τη διάρκεια του δανείου
  • Δυνατότητα ολικής ή μερικής προεξόφλησης χωρίς επιβάρυνση
  • Χωρίς έξοδα δανείου
  • Χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις

 2.  Έως 70% επιχορήγηση

Ανάλογα με την οικογενειακή και εισοδηματική σας κατάσταση η επιχορήγηση στο κόστος των παρεμβάσεων ανέρχεται έως και το 70%.

 3.  Δωρεάν υπηρεσίες Συμβούλου Έργου

Η υποβολή της αίτησης, η παρακολούθηση της πορείας της, η αναλυτική καταγραφή των απαιτούμενων στοιχείων και ανάρτηση δικαιολογητικών στο Πληροφοριακό Σύστημα του Προγράμματος έως την τελική εκταμίευση μπορεί να ανατεθεί σε σύμβουλο έργου. Η αμοιβή του σύμβουλου έργου είναι επιλέξιμη δαπάνη για το πρόγραμμα, σύμφωνα με τα ανώτατα όρια που αναφέρονται στον Οδηγό Εφαρμογής του προγράμματος και καταβάλλεται κατά την ολική εκταμίευση από την Τράπεζα, υπό την προϋπόθεση υπαγωγής της αίτησης και επίτευξης του ελάχιστου ενεργειακού στόχου του προγράμματος. 

 4.  Κάλυψη του κόστους των Ενεργειακών Επιθεωρήσεων

Στο πλαίσιο του προγράμματος γίνονται δύο ενεργειακές επιθεωρήσεις και εκδίδονται τα αντίστοιχα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.). Το σύνολο της δαπάνης για το κόστος των δύο ενεργειακών επιθεωρήσεων καλύπτεται πλήρως από το Πρόγραμμα, σύμφωνα με τα ανώτατα όρια που αναφέρονται στον Οδηγό Εφαρμογής του προγράμματος, υπό την προϋπόθεση υπαγωγής της αίτησης και επίτευξης του ελάχιστου ενεργειακού στόχου του προγράμματος. 

 5.  Κάλυψη δαπανών για τυχόν μελέτες/απαιτούμενες εγκρίσεις

Δαπάνες για μελέτες και εγκρίσεις (π.χ. αμοιβή για έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, αμοιβή για μελέτη εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου κλπ) που τυχόν απαιτηθούν για την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων καλύπτονται από το Πρόγραμμα και καταβάλλονται κατά την ολική εκταμίευση του δανείου.

 6.  Κάλυψη του κόστους διαχείρισης του δανειακού φακέλου
Δεν επιβαρύνεστε με έξοδα για την εξέταση του δανειακού αιτήματος, καθώς καλύπτονται από το πρόγραμμα.

Χαρακτηριστικά

Ποσό δανείου
Μέχρι 25.000€, ανάλογα με την κατηγορία ένταξης σας στο πρόγραμμα. Το δάνειο συγχρηματοδοτείται από την Τράπεζα και την ΕΤΕΑΝ A.E με σχέση 1:2 (ΕΤΕΑΝ ΑΕ/Τράπεζα). 

Επιτόκιο
Το επιτόκιο είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου και διαμορφώνεται στο 4,00%.
Για όλες τις κατηγορίες κινήτρων, το επιτόκιο επιδοτείται πλήρως για όλη τη διάρκεια του δανείου εκτός της εισφοράς του Ν.128/75. Η εισφορά σήμερα ανέρχεται στο 0,12% επί του ποσού του δανείου που αναλογεί στα κεφάλαια της Τράπεζας, ήτοι 0,08%. 

Διάρκεια
4 ή 5 ή 6 έτη 

Εκταμίευση
Δυνατότητα επιλογής εφάπαξ ή σταδιακής εκταμίευσης (προκαταβολή), με απευθείας πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό των προμηθευτών/αναδόχων:

 • Εφάπαξ – τα ποσά του δανείου, της επιχορήγησης και των λοιπών ωφελημάτων του προγράμματος εκταμιεύονται με την ολοκλήρωση του ελέγχου των τιμολογίων επί πιστώσει και των λοιπών δικαιολογητικών από τον Δικαιούχο του προγράμματος (ΕΤΕΑΝ ΑΕ).
 • Σταδιακά σε 2 εκταμιεύσεις
- Προκαταβολή: αντιστοιχεί στο 70% του ύψους του δανείου
- 2η σταδιακή εκταμίευση: αφορά το υπόλοιπο ποσό του δανείου, την επιχορήγηση και τα ωφελήματα που αποδίδονται με την ολοκλήρωση του ελέγχου των τιμολογίων επί πιστώσει και λοιπών δικαιολογητικών από τον Δικαιούχο του προγράμματος (ΕΤΕΑΝ ΑΕ).


Αποπληρωμή
Το δάνειο αποπληρώνεται με μηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις.
Σε περίπτωση προκαταβολής πληρώνετε κανονικά όλο τον τόκο. Στη συνέχεια με την ολοκλήρωση του έργου και εφόσον κριθεί ότι επιτεύχθηκε ο ενεργειακός στόχος και δικαιούστε τα ωφελήματα του προγράμματος επιστρέφεται ο τόκος στον λογαριασμό σας και το επιτόκιο επιδοτείται πλήρως. Σε περίπτωση εφάπαξ εκταμίευσης το επιτόκιο επιδοτείται πλήρως εξαρχής για όλη τη διάρκεια του δανείου εκτός της εισφοράς του Ν.128/75 που αναλογεί στα κεφάλαια της Τράπεζας, ήτοι 0,08%, η οποία σας βαρύνει. 
Η πληρωμή των δόσεων πραγματοποιείται αυτόματα από τον καταθετικό λογαριασμό σας. 

Δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης
Ολική ή μερική, χωρίς καμία επιβάρυνση. 


Εξασφάλιση
Χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις. 


Εξόδα
Χωρίς έξοδα δανείου 
Στην περίπτωση που ο προμηθευτής/ανάδοχός σας συνεργάζεται με διαφορετικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, θα επιβαρυνθείτε με έξοδα αποστολής εμβάσματος, σύμφωνα με το Τιμολόγιο της Τράπεζας. 

Δικαιολογητικά Οικονομικής Προέγκρισης Δανείου «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ»

 1.  Υπήκοοι ενός Ε.Ε:

Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ, όλων των ενεχομένων

Υπήκοοι εκτός Ε.Ε:

  • Άδεια παραμονής σε ισχύ, όλων των ενεχομένων
  • Διαβατήριο της χώρας σε ισχύ ή Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (εάν υπάρχει Ελληνική Ιθαγένεια) η Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού (εάν δεν υπάρχει Ελληνική Ιθαγένεια), όλων των ενεχομένων

 2.  Αποδεικτικά εισοδήματος ως κάτωθι:

Για μισθωτούς /συνταξιούχους:

  • Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου έτους για Έλληνες Υπηκόους ή εκκαθαριστικά σημειώματα 2 τελευταίων ετών για Υπηκόους εντός ή εκτός Ε.Ε
  • Φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους
  • Για μισθωτούς, τελευταία απόδειξη μισθοδοσίας ή επίσημη βεβαίωση αποδοχών από το λογιστήριο της επιχείρησης (θα πρέπει να αναφέρονται αναλυτικά τα επαγγελματικά στοιχεία -ημερομηνία πρόσληψης μικτές και καθαρές αποδοχές , ασφαλιστικές κρατήσεις, φόρος)
  • Για συνταξιούχους, τριμηνιαία εκκαθάριση σύνταξης ή το τελευταίο απόκομμα πληρωμής σύνταξης
  • Έντυπο Ε2 τελευταίου φορολογικού έτους εφόσον υπάρχει εισόδημα από ακίνητα

Για ελεύθερους επαγγελματίες/επιχειρηματίες /αγρότες/κτηνοτρόφους:

  • Εκκαθαριστικά σημειώματα 2 τελευταίων ετών
  • Φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους
  • Έγγραφα για τα δύο τελευταία οικονομικά έτη, που να αποδεικνύουν τον κύκλο εργασιών ατομικής επιχείρησης, Ο.Ε., Ε.Π.Ε., κλπ. (Ε3 ή Ε5)
  • Βεβαίωση απόδοσης μερίσματος, εφόσον μετέχετε σε εταιρία
  • Έντυπο Ε2 τελευταίου φορολογικού έτους εφόσον υπάρχει εισόδημα από ακίνητα

 3.  Δικαιολογητικά ακινήτου
  • Τελευταίο ΕΝ.Φ.Ι.Α. ή Ε9 (όποιο είναι πιο πρόσφατο)
  • Τίτλος κτήσης (συμβόλαιο αγοράς), σε περίπτωση πρόσφατης απόκτησης του χρηματοδοτούμενου ακινήτου

Πώς θα το αποκτήσετε

Η αίτηση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της επίσημης διαδικτυακής πύλης του προγράμματος https://exoikonomisi.ypen.gr

Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» επισκεφθείτε:

 

  • Την επίσημη διαδικτυακή πύλη του Προγράμματος (https://exoikonomisi.ypen.gr)
  • Το διαδικτυακό τόπο κάθε Διαχειριστικής Αρχής
  • Το διαδικτυακό τόπο του ΕΣΠΑ (www.espa.gr)
  • Τον διαδικτυακό τόπο του Δικαιούχου (www.etean.gr)

Συνοπτική Διαδικασία Συμμετοχής στο Πρόγραμμα

 1.  Ηλεκτρονική υποβολής αίτησης στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του Προγράμματος https://exoikonomisi.ypen.gr

 2.  Καταχώρηση στοιχείων εισοδήματος και ακινήτου στο Πληροφοριακό Σύστημα του Προγράμματος, έλεγχος κατ’ αρχήν επιλεξιμότητας και επιλογή Τράπεζας συνεργασίας

 3.  1Η Ενεργειακή Επιθεώρηση, καταχώρηση στοιχείων ακινήτου & έλεγχος από το Πληροφοριακό Σύστημα

 4.  Συμπλήρωση απαιτητών πεδίων αίτησης δανείου & ανάρτηση δικαιολογητικών οικονομικής προέγκρισης στο Πληροφοριακό Σύστημα (εφόσον έχει επιλεγεί χορήγηση δανείου)

 5.  Αξιολόγηση αίτησης δανείου και λήψη οικονομικής προέγκρισης(εφόσον έχει επιλεγεί χορήγηση δανείου)

 6.  Έκδοση Απόφασης Υπαγωγής στο Πρόγραμμα από τον Δικαιούχο (ΕΤΕΑΝ ΑΕ) και αποδοχή της στο Πληροφοριακό Σύστημα

 7.  Προσέλευση στην Τράπεζα συνεργασίας & υπογραφή δανειακής σύμβασης

 8.  Επιλογή εκταμίευσης προκαταβολής (εφόσον έχει επιλεγεί χορήγηση δανείου) ή εφάπαξ εκταμίευσης στο Πληροφοριακό Σύστημα

 9.  Εκταμίευση προκαταβολής (εφόσον έχει επιλεγεί στο Πληροφοριακό Σύστημα) και πληρωμή προμηθευτών/αναδόχων

10.  Υλοποίηση παρεμβάσεων & διενέργεια 2ης Ενεργειακής επιθεώρησης

11.  Επισύναψη παραστατικών δαπανών & λοιπών δικαιολογητικών στο Πληροφοριακό Σύστημα & έλεγχος φακέλου από τον Δικαιούχο (ΕΤΕΑΝ ΑΕ)

12.  Έγκριση έργου από τον Δικαιούχο (ΕΤΕΑΝ ΑΕ) και ολική εκταμίευση δανείου (εφόσον έχει επιλεγεί η χορήγησή του)/επιχορήγησης/ ωφελημάτων & εξόφληση προμηθευτών